Le Marche

 

Le Marche is een van de mooiste provincies van Italië. Gelegen in het midden van Italie, tussen de Adriatische zee en het gebergte van de Apenijnen vindt u er alles wat u zich zou wensen aan ingrediënten voor de ideale vakantie. Beleef en geniet hier van een authentiek stukje Dolce Vita in la Bella Italia!!

Le Marche wordt door velen het nieuwe Toscane genoemd. Je vindt er prachtige steden, mooie dorpjes en borgo’s, heuvels en bergen, prachtige schone stranden en heel veel
ongerept natuurlandschap, echter nog niet ontdekt door het massatoerisme. De meeste toeristen die u tegen zult komen zijn de Italianen zelf. Ook zij vinden in Le Marche een regio waarin je je nog kunt onderdompelen in de rijkdom van de authentieke Italiaanse (be)leef cultuur. Puurheid en gastvrijheid zijn haar trotse waarden.

Le Marche heb je grotendeels voor jezelf!

Het landschap tussen de bergen van de Apenijnen en de 180 km lange kuststrook is erg heuvelachtig. U kunt slingerend van het ene naar het andere prachtige stadje of dorpje, vaak gelegen op een heuveltop. Het landschap kenmerkt zich verder doordat het een sterk agrarische oorsprong kent. U komt afwisselend olijf-, fruit- en wijngaarden, zonnebloem- en graanvelden tegen. Een genot om tripjes te maken met (open)auto, motor of  vespa.

De kust kent een aaneenschakeling van uitgestrekte, schone en (kind)vriendelijke stranden met afwisselend zand en kiezelstranden. Er zijn ook rotskusten met idyllische baaitjes zoals bij de Monte Conero ten zuiden van Ancona of de Monte San Bartelo bij Pesaro.

Voor cultuur doet Le Marche zeker niet onder voor Toscane. Als verlengstuk van de katholieke kerk, met het Vaticaan in Rome, verblijft de Paus regelmatig in Loreto .Deze provincie is rijk aan kerken en andere belangrijke monumenten. U vindt hier de meeste musea van Italië en belangrijke kunst.

Heerlijk en zeer betaalbaar genieten van de rijke Marchegiaanse keuken, afwisseling tussen natuur en cultuur, of gewoon lekker luieren aan het strand of aan het zwembad
maken van Le Marche de perfekte vakantiebestemming.

Kortom: U bent in Le Marche aan het juiste adres om heerlijk te kunnen genieten van authentiek Italië!

 

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button